WAT DOEN PSYCHEDELISCHE DRUGS?

WAT DOEN PSYCHEDELISCHE DRUGS?

Deze blog is geschreven omdat, veel mensen benieuwd zijn wat psychedelische drugs doen. Jullie willen dan natuurlijk ook weten welke drugs een psychedelische trip veroorzaken. In deze blog vertellen wij de belangrijkste punten.

Algemene informatie psychedelica

Het woord psychedelisch staat voor geest of ziel. Een psychedelische drug is een geest-onthullende drugs die vaak een diep niveau van begrip en bewustzijn veroorzaakt met nieuwe inzichten. De drug veranderd als het waren jouw bewust zijn. Denk hierbij aan het gevoel van een zijn met de wereld en vervagen van persoonlijke grenzen. De trip hangt af van de persoon, de verwachting, dosis en de setting. Neem daarom nooit deze drug wanneer je niet lekker in je vel zit. Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar wat psychedelica precies doen in de hersenen. Wat ze wel al weten is dat deze drug de werking van de lichaamseigen stof serotonine na bootst. Deze stof heeft onder andere invloed op je stemming. De psychedelische drug kan natuurlijk maar ook synthetisch zijn.

Nootmuskaat

U leest het goed, nootmuskaat. Alhoewel nootmuskaat bijna overal te koop is, blijkt dat drie theelepels een psychoactief effect opwekt. Het nadeel van nootmuskaat, de trip kan wel 30 uur duren. Naast dat de trip 30 uur kan duren kan het wel 8 uur duren voordat je de effecten voelt. Er zijn ook maar weinig mensen die zeggen dat het een plezierige ervaring is. De stof die nootmuskaat in een trip middel veranderd heet myristicine. Naast mytristicine zou nootmuskaat nog andere psychoactieve verbindingen bevatten, maar gebruik

Magic Truffels

Magic truffels zijn legaal in Nederland, terwijl ze in de meeste landen illegaal zijn. Truffels zijn de ondergrondse groeisels van bepaalde soorten paddo’s. Ze zien en smaken anders dan paddo’s maar hebben een vergelijkbaar effect. Zij kunnen namelijk psychedelische ervaringen opwekken. De actieve stof in Magic Truffels is hetzelfde als bij paddo’s, namelijk psilocybine. De trip is afhankelijk van de setting, gemoedsomstandigheid en natuurlijk de dosis.

Wil je meer informatie over truffels? kijk dan ook even op de pagina Magic Truffels Algemeen.

Salvia

Salvia wordt ook wel Salie of Heilige Salie genoemd. Het is een van de krachtigste van nature voorkomende psychedelica. De actieve stof in de plant is salvinorine. Salvia is afkomstig uit de vochtige wouden van Mexico. De plant wordt al honderden jaren bij heilige rituelen gebruikt. Dit komt doordat Salvia visioenen en spirituele ervaringen op wekt. Salie wordt meestal gerookt of als thee gedronken. Ook wordt salie gebrand en gebruikt om boze geesten weg te drijven. Salvia is illegaal in de meeste staten van de VS, maar wordt tegenwoordig toegestaan n Frankrijk, Portugal, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Ayahuasca

Ayahuasca is een Zuid-Amerkinaase hallucinogene drank. De kleur is bruin/ rood achtig en smaakt erg bitter. Een leuk weetje: Ayahuasca betekent slingerplant van de ziel. De drug is geen plant van zichzelf, maar het brouwsel dat gemaakt wordt van verschillende planten. De meest gebruikte planten in het regenwoud zijn Psychotria viridis en Banisteriopsis caapi. Om de stof DMT te krijgen moet je dus twee planten combineren. Het maken van ayahuasca is legaal, maar het extraheren en bezitten van DMT niet. Hieronder is een filmpje dat uitlegt wat er gebeurd tijdens een Ayahuasca ceremonie.

Wil je op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes binnen de smartshop? kijk dan even op onze Facebookpagina.

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *