Kweekvolgorde

Kweekvolgorde

Belangrijk is natuurlijk dat je eerst de wietzaadjes kiest. Sommige zaden zijn beter geschikt voor binnen, anderen voor buiten. Ook je persoonlijke smaak en de opbrengst per plant kunnen hierin natuurlijk een rol spelen…

 • het ontkiemen van je wiet-zaden
  Na de keuze van je zaadjes komt het eerste spannende moment van je kweek: zorgen dat de zaden ontkiemen. Hiervoor heb je nodig:
  – een etensbord
  – toiletpapier of keukenrol
  – water
  Ga als volgt te werk:
  Leg het toiletpapier vierdubbel zo op het bord dat het hele bord is bedekt en doordrenk het met water. Zorg dat er geen plasje water komt, maar doordrenk het papier goed. Verdeel je wietzaden over het papier, dek het af met een stukje keukenrol van ong. 3 bij 3 cm per zaadje en druppel deze 2 x daags met 3-4 druppels water nat.
  Hou gedurende maximaal 5 dagen goed in de gaten dat het papier goed vochtig blijft. Na 2 tot 3 dagen zal je zien dat je zaadjes ontkiemen en er hele kleine worteltjes ontstaan: de natuur doet haar werk!
  Als de worteltjes 3 tot 5 millimeter groot zijn is de eerste fase van je kweek achter de rug.
 • op aarde zetten
  Nu is het tijd om de mini stekjes op aarde te gaan zetten. Bezuinig niet op je aarde, de hele levensduur zal je plant er op moeten groeien. Koop goed bemeste potaarde bij je lokale tuincentrum of bij je growshop.
  Zorg voor een flinke pot (ongeveer tien liter inhoud) die voorzien is van een gat of gaten aan de onderkant om overvloedig water af te kunnen voeren.
  Druk met je vinger een klein gaatje in de aarde (0,5 cm diep) in het midden van de pot en plaats je je stek er in. Vul de rest van het gat nu weer losjes op met aarde. Let er op dat het stammetje van je stek niet onder de  aarde komt, want dan kan deze gaan rotten.
  Bevochtig direct de aarde een beetje… 2x daags een klein beetje 10-20ml (bij warme dagen kan dit 3x mits de pot groot genoeg is). Als de stek sterk en groot genoeg is kun je hem ompoten. In de vaste aarde waar niets omheen staat zal de plant groter worden en meer gewicht opleveren dan dat deze in een kleine pot zal blijven.
 • oogsten
  De verdere kweekprocedure gaan we hier niet uitleggen, als je op google zoekt kan je voldoende kweekschema’s terugvinden.
  Aan het einde van je kweek zijn de planten klaar voor de oogst en dan begint de lol pas echt: het roken van je eigen wiet, gekweekt uit wiet zaadjes!
 • Wij verkopen zaden alleen voor de hobby-thuiskweek en willen nooit en te nimmer aanzetten totde illigale wietteelt. Minimale leeftijd voor aanschaf van de zaden is 18 jaar. Wij behouden ons ten alle tijden het recht om bij het vermoeden van bovenstaande punten het bestelde niet te leveren

Veel succes! Wil je op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes binnen de smartshop? kijk dan even op onze Facebookpagina.