Zaden en kweeksets policy van Just-smart.nl

Zaden en kweeksets policy van Just-smart.nl

ZADEN EN KWEEKSETS POLICY

Op just-smart.nl kun je maximaal 5 wietzaden bestellen. Bestel je er meer dan versturen wij dit niet en zullen we je order annuleren. We betalen de order terug zonder bericht en versturen het dus niet!

Policy kweeksets en wietzaden.
Just-smart hanteert de volgende policy inzake paddokweeksets, wietzaden en alle andere zaden die op onze site of in onze fysieke winkel worden aangeboden. Neem kennis van deze policy; ga je er niet mee akkoord, koop dan de bovenstaande producten niet bij Just-smart.nl

Mag ik wietzaden kopen? (Opiumwet)

Zoals je wellicht wel weet is het kweken van cannabis voor consumptie bij de Opiumwet verboden. De verkoop en daarmee ook de aankoop van cannabiszaden is echter uitgesloten, wat inhoud dat je de zaden van deze prachtige plant wel mag kopen. Let wel op! Je mag ze dus niet telen….. We hebben even voor je uitgezocht wat er nou precies in de Opiumwet staat vermeld als het gaat om het verkopen dan wel aankopen van hennep, cannabis of wietzaden. In artikel 3 van de Opiumwet staat in ”lijst 2” (waar de hennep in staat vermeld) het volgende;

  • A.binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen;

  • B.te telen, te bereiden, te bewerken, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren;

  • C.aanwezig te hebben;

  • D.te vervaardigen.

Echter staat er in deze wet in lijst 2 een nadere omschrijving welke het volgende vermeld ”elk deel van de plant van het geslacht Cannabis (hennep), waaraan de hars niet is onttrokken, met uitzondering van de zaden”.

Hoe gaat Just-Smart om met deze wet?

Wij zijn van mening dat de verkoop en dus aankoop van cannabis zaden geen schade kan toebrengen aan mens en natuur, wanneer er op verantwoorde manier wordt omgegaan met dit product. Wel is er een kans op schade wanneer er op grote schaal op onverantwoorde manier wordt geteeld.  Wij kunnen helaas geen controle uitoefenen op het verantwoord omgaan van de zaden die wij verkopen. Wel vragen wij jouw om op een verantwoordelijke manier om te gaan met de zaden en geen onveilige situaties te creëren bij de teelt van de aangekochte zaden van Just-Smart, of hiermee de wet te overtreden. Om dit risico zo laag mogelijk te houden beperken wij de verkoop van onze cannabis zaden tot een maximum van 5 zaden per bestelling. Bron: http://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0001941&artikel=3&z=2018-04-27&g=2018-04-27

We adviseren je niet in huis te kweken en niet meer dan 5 planten tegelijk in je tuin te zetten.

NA DE AANSCHAF
Als je éénmaal een bovenstaand product in je bezit hebt, is er voor ons geen enkele manier meer om te zien of je het op de juiste manier behandelt. Je zaden te veel water gegeven, of je paddo’s besmet door er niet hygienisch mee om te gaan? Wij kunnen het niet zien.

 

Ontkiemen
ontkiemen lijkt voor iedereen te doen, maar is dat lang niet altijd. Wie wil kweken vanaf een kweekset of zaden wil ontkiemen, dient bijzondere aandacht te besteden aan de omstandigheden waaronder het ontkiemen gaat plaatsvinden of plaatsvindt.
Wij zijn uitsluitend leverancier en geen leerschool. Informeer jezelf allereerst voordat je aan kweken gaat beginnen! Bij vragen informeer via email bij ons of Zoek op google naar informatie. Bij de paddo kweeksets worden altijd instructies meegeleverd, of ze zijn te vinden op onze website bij de betreffende producten.
Ontkiemen is omgaan met levende organismen en niet iedereen kan daar evengoed mee omgaan. Levende organismen zijn gevoelig voor lichtsterkte, luchtvochtigheid en besmetting, maar ook (wisselende) temperaturen en toegediend voedsel spelen een belangrijke rol.

REFUNDS EN VERGOEDINGEN
Het bovenstaande in acht nemende, zul je begrijpen dat het voor ons niet mogelijk is om over te gaan tot enige vergoeding. In het verleden hebben we in het kader van onze service wél zaden en kweeksets vergoed, maar binnen de kortste keren lazen we op internet in een forum dat je gewoon moest claimen dat je zaden niet op waren gekomen en dan kreeg je gratis en voor niets een tweede zending in de bus. Dit is voor ons niet te controleren en vandaar dat deze nooit vergoed worden door ons.
Dat was bij ons de druppel die de emmer deed overlopen en heeft ons doen besluiten om deze policy op te stellen. Er worden dus geen kweeksets of zaden vergoed, teruggenomen of vervangen voor nieuwe of kortingen verstrekt op een volgende levering!
Als je niet akkoord gaat met deze policy, bestel dan de bovenstaande producten niet bij Just-smart.nl